♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

23 July 2013

Ulangtahun pertama Rania, puteri solehah....

Pejam celik, pejam celik...
23 Julai 2012 - 23 Julai 2013....
Genap setahun puteri solehah kecintaan kami, Sharifah Rania Yasmin....
Selama setahun, membesar dengan sihat..Kalau demam pon setakat 2 hari paling lama...4x demam sepanjang setahun.. dan terbaru demam hampir 12 jam di hari lahirnya... ^,^.. demam nak berubah tahun la kot... Tapi Alhamdulillah, dengan natural remedies yang umi baca di grup dan buat kat Rania, Rania sihat sepenuhnya sebelum menyambut hari lahirnya...sambut laaa sgt ye...
Selama setahun, kehadiran yang memberi penuh erti untuk umiwalid... menceriakan hari2 umiwalid... 

Nak di jadikan cerita, lama dah sebenarnya umi terpikir.. Bday Rania nanti, nak wat  / beli kek coklat sedap2.. konon laa.. sbb kek cokla tu kecintaan umi dan walid.. Rania memang xleh makan pon kan... so,sape nk sambut bday skang? nak wat kek tuk umiwalid ke, untuk Rania ni??
Takkan Rania tiup lilin je, n tengok umiwalid makan kek coklat tu? ehh??? 

Dalam duk on9 tu, ada laa trjumpa sekeping gamba ada seorang mummy buat kek dari buah2an segar untuk hari lahir pertama anak mereka.. zassss!!! good idea!!Terus save gamba tersebut .. kot2 laa lupe nak wat kek cmni bday Rania nanti.... almaklumlaa.. dah umo makin senja ni, kdg2 lupe apa yang pernah terlintas di fikiran.. ^,^

Sempatlaaa last minute plan ngan walid rania.. nanti xpyh laaa buat kek beria2, tapi rania x boleh nak makan pon.. x kesian ke bdak tu?? kan?? kan??
Bila di tunjuk gamba kek dari fresh fruit ni, Walid Rania trus setuju.. ok set!

Dah memang kami betiga je kat sini, sambut pon ala kadar sahaja.. lgipun bulan puasa kan? 
Tak de laa umi nak buat makan2, pelbagai lauk pauk ke.. Cuma lauk2 biasa untuk berbuka je untuk umiwalid... Tapi punyeaa umi excited nak tunggu walid Rania bawak balik buah2... Tak sabo nak 'buat kek' kononnya..... 

dan akhirnya, dengan sedikit deko2 hasil tangan yang x berapa nak cantik, tambah pulak ngan bday girl ni asyik duk kaco umi je, hasilnya..... 



                               .........................



                              ..........................


                
                             ...........................


kek dari buah2 segar...
Tembikai sebagai base....
Dan kiwi + strawberry + anggur untuk hiasan.. eh ,x lupe.. last minute mintak Walid Rania beli lilin bday.. siap daku post gambo kat inbox nya ketika beliau di opis.. kot2 laa dia x kenal.. lelaki ni kite kene detailkan... xleh bg tau camtu je.. nanti x sama ngan pe yang dalam kepala kita.. kan??? setuju?

dan sedikit gamba pada hari tersebut... 
psstt.. kami sambut dalam bilik sj.. haaa?? dalam bilik? 
kenapa?? xboleh ek? haahaa... daku suke warna bilik kami. ijau terang.... ^,^..
Umah sendiri kot, mana2 pon boleh sambut... lagipon bertiga saja... eheeeehee
Selamat menjamu mata....

my luvly princess!

umi sayanggggg sgt ni!

epi bday cayang!

Anak solehah umiwalid ni.. :)

Masa ni, Ki Rania kat teganu call... 
Rania yang suka makan :)
psstttt.... baju gaun raya niii... haaaahaa.. basi dah pon ... lepas siap ambik gambo suume, trus salin pakai bajuu tido ^,^... Cian anak umi... layannn saja la.. :)

3 comments:

izaFiza said...

Cepatnya masa berlalu...epi besday Rania. Semoga menjadi anak solehah kebanggaan ummi walid =)

kakcik said...

muke rania cam cikgu disiplin.masyammm je.

shaYazz said...

hahaaaa..... macam cikgu disiplin ye??
tengkiu untie2 comel yang sweet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...