♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

01 November 2014

Jawatan baru! ^___^

Assalamualaikummm...
Lm x jenguk blog kesayangan ni..
Almaklumlaa.. daku dah dapat jawatan baru sejak 2 bulan lepas...
Eh? jwatan?DAH DAPAT KEJE KE??
Jeng..jeng..jeng.....Belom lagi....
Takde rezeki lg nak keje.(hati membuak nak keje, dan bila tgk dalam2 mata anak2 syurga ni, hati jugak membuak2 taknak keje!!isk..).Tapi, hobi lama dah stat balik dah... psst...Baru stat apply balik mn2 keje yg rs nak apply beberapa minggu lps... (itula antra hobi baru lepas menganggur-search jwtn kosong)

Tapi jawatan baru yg daku duk crita tu adalah...
UMMI OF 2 KIDS!!
ngeeee.... sebab tu laaa lama menyepi dan lama jugak x apply keje.. sbbnye, prgnt!!
Agaknya, Sape nak terima org prgnt interview/bkeje?
Lainlaaa kalau kamu dah memang keje n prgnt.. itu lain... korg xkan kene buang keje sbb prgnt.. kihkihkih... ke ada?? (sebenarnya penah dgr memang ade kes cmtu.. ish.. x patut btol!)

Taknak crita pasal keje!
Ni nak bgtau daku dah slmt dah pon dapat BOBOY yang kami tunggu..
Alhamdulillah, SEPASANG dah anak! Alhamdulillah..Alhamdulillah...
Lahir 24 Ogos 2014, 10 hari lepas birthday Walidnya... ^_^
Kira tu laaa adiah daku bg kat encik walid tahun ni ye.. tak ternilai adiah tu..
Perit nak bg...kihkihkih...
PERIT sungguh! sebab??
Daku dapat bersalin normal kali ni! 
Baru dapat rasa peritnya, sakitnya nak keluarkan seorang anak syurga..
Tapi sekejap sgt je rs peritnya, trus x reti nak cakap sakit yg cmne bila ada yang bertanya..

Dan masa tu, kalau di tanya, cmne rasa best ke tak best dapat bersalin normal?
Mana best antra normal dan czer?
Daku pilih CZER!!! cehhhhh.. (masa tu laa- seminggu lepas bersalin)..
Tpi lepas seminggu kalau de yg tanya lagi, daku pilih nak bersalin NORMAL!!
Memang de yang bertanya pon.. penat nk mnjwab eh!
Tapi.....
BEST gile bsalin normal! Paling best----> sakit yg sekejap, luka cepat baik, berpantang xde laa teruk sgt kalau nak dibandingkan dengan czer..
Ok! lepasni, saya pilih normal! ^_^ (kalau boleh pilih)
Sekian...

Dan wajah anak syurga kesayangan kami...
SYED YUSOF RAHMAN AL KHRED bin SYED YASSIR KHIREED
Birth Date: 24 Ogos 2014
Time: 8:25pm
BW: 2.8kg



Ni masa umo 5 hari ^_^


Dan kini adik Yusof dah 2 bulan..
Beratnya??? yang ni daku excited! 5kg dah!!! (maknanya sepanjang 2 bulan beratnya naik 2.2kg)
psttt.....Padahal masa kakak kecik2 dulu lagi banyak naik kot.. hahaa.
Tapi dah namanya 'ibu', memang akan excited bab2 berat anak bila timbang kat KK.. kihkihkih...
Membesar dengan sihat dan kuat ye anak!

Umiwalid sayang adik Yusof... Kakak Rania? Pon kami syg ketat2.. kemah keming!... (kang Rania dah reti baca, x ke kecik ati dia bila baca blog umi sbb x sebut nama dia skali, wajib laa kene ada kakak skali) ^_^

Umi tempek jgk gamba kakak yang 'peel comey' ni skali.
Taraaaa... kakak Rania yang 'sayanngggg sangat adik dia...

Kakak memang bijak..
Depan umiwalid, gosok2, kiss adik.. sejuk umi tgk..
Umi tinggal kejap, adik dah menangis... sebab?
Kakak buli adik! aishh... !_!

'SAYA SAYANG ADIK'
Boleh ke caption ni??
Bolehlaa.. bolehlaa..
Moga2 kakak betol2 pandai sayang adik ye.. ^_^


Sekian entry kali ni...
Next entry,(ntah bila laa 'next entry' tu.. Tapi, insyaAllah akan diceritakan detik2 cemas, debaran saat melahirkan kali ni utk perkongsian dan tips.. (amboi! siap tips bagai. macam expert sgt gitu! cesss....)  >__<
Babaiiii.. Assalamualaikum..

1 comment:

umifarisfarhan said...

hehehe tahniah dear da sepasang
alhamdulillah :)

same la kite dah ade pengalaman deliver normal dan czer , hebat kuasa Allah, smua nye ade hikmah dr Nya , in shaa Allah

fiza lps czer rs gk fobia , tp lame2 rindu gk nk preggy lagi, doakan ade rezki baby gal plak eh? doa2 ade rezki preggy plok 2016, biar farhan besar dlu.aminnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...